Vragen over eten

Lieve jij…,

Eten. Naar mijn mening is dit een van de mooiste woorden in de Nederlandse taal. Wie houdt er nu niet van? Juist omdat iedereen gek is op eten, ga ik er vandaag wat vragen over beantwoorden! (De vragen heb ik van 2WMN.nl gehaald).

1. Sinds wanneer heb je een passie voor eten en koken?

Een passie voor eten heb ik natuurlijk altijd al gehad. En als ik niet aan het eten ben dan denk ik wel aan eten. Ik droom zelfs wel eens over eten. Dat gaat misschien een beetje ver, maar who cares right? Koken kan ik niet echt een passie noemen, maar ik merk wel dat ik het steeds leuker vind. Ook bakken wordt steeds een grotere hobby.

2. Wie is je grootste kookheld?

Een echte kookheld heb ik niet, maar een chef die ik wel heel tof vind is Michiel van Eerd. Ik leerde hem kennen via Masterchef en vond hem onwijs leuk in de show. Ik wil heel graag nog eens in een van zijn restaurants eten.

3. Wat is je favoriete gerecht dat vroeger voor je gemaakt werd?

Vroeger aten mijn broer en ik 1 keer per week bij mijn opa en oma thuis. Elke week aten we daar hetzelfde. Aardappels met doperwten geprakt, met een kuiltje jus in het midden. Mijn opa maakte dan altijd draadjesvlees, nog nooit heb ik dat ergens anders gegeten waar het lekkerder was. Oh en natuurlijk Danoontje sticks als toetje, of vanille vla met aardbeien tova en slagroom. Mijn oma’s lijfspreuk was dan ook ‘Van slagroom word je niet dik!’

4. Wat lust je niet?

Spruitjes, witlof, veel soorten vis, paddenstoelen en kipfilet. Kipburgers en kipnuggets zijn dan wel weer helemaal top. Verder ben ik allergisch voor mosterd en bietjes, wat ik naast de side effects ook gewoon niet lekker vind.

5. Welk gerecht uit de Hollandse keuken vind je het lekkerst?

Stoofvlees met aardappels en rode kool, aardappelpuree, rauwe andijviestamppot, boerenkool. Ik ben best wel fan van de Hollandse keuken.

6. Welke keuken trekt jou het meest?

De italiaanse keuken. Ik ben een onwijze pasta-addict. Op vakantie eet ik dan ook zonder problemen 10 dagen lang 2 keer per dag een bord pasta. Keep it coming! Ook risotto vind ik heel lekker. Ik ben niet zo’n enorme pizza fan, maar af en toe kan ik daar ook wel van genieten.

7. Beschrijf je kookstijl in 5 woorden.

Rommelig, chaotisch, ongelukken, aanbrandingen en hilariteit.

8. Welk gerecht past het beste bij jouw persoonlijkheid?

Een goede vriend van me zei ooit tegen me dat ik een slapende kipnugget ben. ‘Je slaapt altijd, je loopt rond als een kakelende kip zonder kop en je bent om op te eten.’ Dus ik gok daar maar op, haha.

9. Wat vind je belangrijk aan de voeding die je eet?

Dat het lekker smaakt. De laatste tijd let ik wel meer op wat ik eet en probeer ik gezonder te eten. Ik eet vooral steeds meer groente en vind het belangrijk dat er een mooie balans is tussen gezond en lekker eten, gelukkig is dat heel goed te combineren!

10. Wat zou je willen eten de avond voordat je amandelen geknipt worden?

SUSHI, zonder twijfel. Mag McDonalds dan als lunch (franse frietjes met majo, kipnuggets en een milkshake)?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s