‘Het maakt me niet uit wat anderen van mij vinden.’

Lieve …,

Steeds vaker hoor ik om me heen dat het mensen niet meer uitmaakt wat anderen van hen vinden. Meestal komen ze vervolgens met een verhaal over hoe ze zich vroeger lieten leiden door de mening van anderen en zichzelf hierdoor heel geremd voelden. Dit bleef doorgaan tot het plotselinge moment der verlichting: De enige mening die belangrijk is, is mijn eigen.

Mijn eerste reactie hierop is altijd ‘Maar het maakt je toch nog wel een beetje uit wat andere mensen van je vinden?’ Met nee als standaardreactie besloot ik er na een tijdje niet meer op in te gaan. Je niet druk maken over wat anderen van je vinden klinkt toch als een soort ultieme mindset?

Toch twijfel ik daaraan. Ik kan me niet voorstellen dat het iemand niet uitmaakt of hij leuk gevonden wordt. Natuurlijk hoeft niet iedereen je leuk te vinden, maar een kleine groep mensen die je waarderen is naar mijn mening onmisbaar. Iedereen wil toch ten minste door één persoon geliefd worden?

Misschien ben ik te romantisch ingesteld, is liefde en vriendschap te belangrijk voor me en ben ik veel te veel bezig met wat anderen van me denken. Aan de andere kant, is het tegenovergestelde niet heel eenzaam? Ik hou ervan om met mijn vrienden te discussiëren over keuzes die ik moet maken en hoe mensen me zien en ik luister nog veel liever naar hun adviezen.

Natuurlijk remt dat me ook wel eens af. Bepaalde blogpost die ik toch maar niet plaats, niet beginnen aan dingen die ik al langer wilde proberen en vooral ook me altijd net iets leuker en vrolijker presenteren dan ik me op dat moment voel. Misschien zou ik vrijer schrijven als de mening van anderen me niet zou interesseren en zou dat mijn artikelen heel erg ten goede komen. Misschien zou ik wel veel meer online delen als ik niet zou nadenken over de consequenties, voor nu en later. En heel misschien, zou ik dat helemaal niet fijner vinden. Ik wil nou eenmaal wel leuk gevonden worden.

Misschien is er een soort gulden middenweg die ik nog niet gevonden heb, maar tot die tijd boeit het me liever te veel, dan helemaal niet.

Knuffels ❤ ,

Manon

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s