Schrijven Kreng! #7

Lieve …,

Het is tijd voor vergelijkingen. Ik verwacht dat je nu net als ik op het puntje van je stoel zit; Wie vindt vergelijkingen nou niet fantastisch? Deze opdracht uit het boek ‘Schrijven Kreng!’ van Lisette Jonkman heeft dan ook niet veel meer intro nodig. In dit verhaaltje staan natuurlijk meer vergelijkingen dan dat er bijen worden gehouden in Nederland en Zweden, dus bereid je voor!

Ik heb een intense hekel aan coltruien, maar echt. Elke keer als een coltrui aantrek voel ik me net een paard die denkt dat hij een giraf is. Meestal jeuken ze nog ook, dus een giraf met vlooien. Dat is niet een lekker gevoel. Het is zo’n beetje net zo comfortabel als een boom-knuffelaar met een schorsallergie. Geef toe, dat moet pijnlijk zijn. Die truien staan me ook gewoon niet. Het is niet eens acceptabel. Als ik rond wil lopen als een hyena met een slaapgebrek moet ik een trui dragen, inclusief rommelige knot en de broek van mijn niet-bestaande partner. De enige meisjes die daar mee wegkomen zijn die meisjes met een figuur als een platgestampte mier, wiens haar zo schoon en glanzend is als mijn witte sneakers, vier jaar geleden. Ik, met mijn omvang van de opgeblazen tante van Harry Potter, kom er helaas echt niet mee weg. Die ‘no effort’ look, kost toch behoorlijk veel moeite, en mislukkingen. En aangezien dieetpillen nog duurder zijn dan de messen van de AH na het inleveren van de bestekzegels, denk ik dat ik me er maar bij neer moet leggen. Dan maar geen coltrui, ik ben immers geen giraf, en je moet je gegeven paardenlichaam niet in de bek kijken.

 

 

Knuffels ❤ ,

Manon

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s