Schrijven Kreng! #6

Lieve …,

Vandaag is het tijd voor een nieuwe opdracht uit het boek ‘Schrijven kreng!’ van Lisette Jonkman. In deze opdracht is het de bedoeling dat je hetzelfde verhaal in 2 verschillende tijden schrijft. So, here we go!

Verleden tijd:

Als ze aan hem dacht voelde ze een warmte door haar lichaam verspreiden. Geen snel kloppend hart en fladderende vlinders. Juist een gevoel van rust en veiligheid, alsof ze samen met hem de hele wereld aan kon. Hij zette haar weer met beide benen op de grond als ze verdronk in gedachten en zorgen. Ze voelde een behoefte om samen te zijn, te knuffelen, de meest intieme dingen te delen en elkaar door en door te leren kennen. Het voelde alsof ze het voor het eerst in haar leven echt mogelijk achtte om zich volledig open te stellen voor een ander en haar diepste zelf te delen. Omdat ze kon voelen dat het goed zat en ze daarom volledig bereid was om hem helemaal in haar op te nemen. Maar als er geen vlinders waren, geen snel kloppende harten, was het dan liefde, of hechte vriendschap?

 

Tegenwoordige tijd:

Steeds als ze aan hem denkt, voelt ze een warmte door haar lichaam verspreiden. Geen snel kloppend hart en fladderende vlinders. Juist een gevoel van rust en veiligheid, alsof ze samen met hem de hele wereld aan kan. Hij zet haar steeds weer met beide benen op de grond als ze verdrinkt in gedachten en zorgen. Ze voelt een behoefte om samen te zijn, te knuffelen, de meest intieme dingen te delen en elkaar door en door te leren kennen. Voor het eerst in haar leven heeft ze het gevoel dat het echt mogelijk is om zich volledig open te stellen voor een ander en haar diepste zelf te delen. Ze kan voelen dat het goed zit en is daarom volledig bereid om hem helemaal in haar op te nemen. Maar als er geen vlinders zijn, geen snel kloppende harten, is het dan liefde, of hechte vriendschap?

Persoonlijk voelt de verleden tijd veel natuurlijker. Ik vond het wel heel leuk om eens in de tegenwoordige tijd te schrijven, ook al ben ik zelf niet helemaal tevreden over het resultaat. Ik denk dat de tegenwoordige tijd misschien natuurlijker voelt in het ik-perspectief, dat is dus het proberen waard!

In welke tijd schrijf jij het liefst?

Knuffels ❤ ,

Manon

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s