Mijn favoriete boeken

Lieve …,

Ze hebben honderden bladzijden, talloze letters en tekens en ze ruiken naar al het mooie in de wereld, precies ja, boeken! Ik verdrink me maar al te graag in de gedachtespinsels van de schrijvers van deze meesterwerken. Vandaag deel ik met jullie mijn favorieten!

  1. I’ll give you the sun – Jandy Nelson

Dit boek is een absoluut meesterwerk. Ik heb gelachen, gehuild, gegild en het boek bijna door de kamer gesmeten (maar het natuurlijk niet gedaan want dan zou het beschadigen = einde van de wereld). Het verhaal volgt een artistieke tweeling die door de dood van hun moeder zichzelf en elkaar helemaal zijn kwijtgeraakt. Het boek is uit twee perspectieven geschreven. Een daarvan is de jonge Noah, een dromerige jongen met een fantastisch tekentalent. Het tweede perspectief is van zijn goedgelovige tweelingzus Jude, een aantal jaar later die wordt lastig gevallen door haar schuldgevoel en de geest van haar moeder. Door de afwisseling van perspectieven blijft dit boek je boeien en laat het je niet meer los tot ver na de laatste pagina. Een absolute must-read.

Afbeeldingsresultaat voor ill give you the sub
Bron

2. The Selection series – Kiera Cass

Deze serie volgt America Singer, een van de meisjes die is gekozen als deelnemer van de Selectie. Deze Selectie is een strijd tussen een grote groep vrouwen om het hart van prins Maxon van Illea. Tijdens de wedstrijd ontstaan er vriendschappen, liefdesdriehoeken en vijanden. Ook wordt het paleis meerdere malen aangevallen door rebellen die het niet eens zijn met de macht van het koningshuis. Deze serie is onwijs romantisch en grappig maar ook onwijs spannend door het koningshuis wat sterk onder druk wordt gezet.

Afbeeldingsresultaat voor the selection series
Bron

3. Verkikkerd en verslingerd – Lisette Jonkman

Als je me vraagt wie mijn favoriete schrijfster is, dan is er maar een enkel antwoord wat je kan verwachten. Dit antwoord is altijd, maar dan ook echt altijd: Lisette Jonkman. Ze is waarschijnlijk de grappigste persoon van Nederland en dat zie je zeker ook terug in haar boeken. In de boeken Verkikkerd en Verslingerd volg je het verwende meisje Lucy dat met een aantal onverzorgde ras-studenten op de campus gaat wonen. En ze vind het VERSCHRIKKELIJK. Ze haat alles aan haar nieuwe leven en mist haar onbezorgde leven als middelbare scholier. Maar waarom is die ene vreselijke huisgenoot zo aantrekkelijk? Dit boek is hilarisch, maar laat je ook een traan wegpinken. Nee grapje, het laat je janken tot zelfs je enkels onder zitten met mascara. Tip van mij, doe waterproof mascara op, want huilen zal je, vooral van het lachen.

Afbeeldingsresultaat voor verkikkerd en verslingerd
Bron

Naast deze favorieten zijn er natuurlijk nog veel meer boeken waar ik de liefde aan verklaar zoals The Hunger Games, Divergent en de Test. Monogame relaties met boeken werken gewoon niet voor mij.

Wat is jouw favoriete boek? (Dat mogen er natuurlijk meerdere zijn want anders is het net alsof je moet kiezen tussen je kinderen, onmogelijk!)

Knuffels ❤ ,

Manon

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s