Oldies renewed #2

Lieve …,

Toen ik in de vierde klas zat, heb ik geprobeerd een boek te schrijven. In een eerde blogpost heb ik het eerste stukje daarvan herschreven omdat het achteraf niet zo’n best verhaal was. Vandaag ga ik verder met het volgende stukje. Vandaag deel ik dan ook het tweede stukje uit de oude versie, en dit stukje herschreven!

Knuffels ❤ ,

Manon

Oud

Mijn moeder kwam mijn kamer binnen, ik schrok, ik was waarschijnlijk weer in slaap gevallen. Ze begon te gillen dat ik te laat zou komen op school en dat ik voor eens in mijn leven eens op moest schieten. Pff.. Wat een gezeur. Het was pas half 7 toch? Ik draaide me om en keek naar de klok op mijn witte nachtkastje. Het was al kwart voor 8. Ik wachtte tot mijn moeder mijn kamer weer uit was gegaan en sprong toen uit m’n bed. Ik pakte snel een setje kleren uit mijn kast, trok een borstel door mijn haar, poetste mijn tanden en rende naar beneden met mijn schooltas hangend aan mijn arm. Ik stormde de keuken door naar de garage. ‘Wil je niets eten?’ vroeg mijn moeder. ‘Nee ik ben al laat, ik koop zo op school wel wat.’ Ik pakte mijn fiets en croste naar school. Gelukkig net op tijd. Ik ging zitten in de wiskundeles en liet mijn gedachten de vrije loop.’Molly?’ Ik schrok op, ik was zo diep in gedachte geweest dat ik niet had gehoord wat er allemaal gebeurt was. De leraar had me een vraag gesteld. Ik keek naar de som op het bord, ervan uitgaande dat hij daar het antwoord op wilde weten. Gelukkig was ik goed in wiskunde. ‘Uuhm, 6x meneer.’ ‘Hmmm, vooruit dan maar, maar let in het vervolg beter op alsjeblieft. Ik zakte weer terug in mijn gedachtes.

 

Nieuw

Mijn moeder kwam mijn kamer binnen gestormd, ik schrok wakker en duwde geïrriteerd mijn hoofd dieper in mijn kussen. Het licht dat ze plotseling aandeed, brandde in mijn ogen terwijl ze naar me schreeuwde dat ik verdomme eens op moest schieten en weer te laat zou komen.  Wat een onzin, het was pas half 7. Toch? Ik draaide me om naar de wekker op mijn nachtkastje. Die gebruikte ik natuurlijk alleen als klok, mijn telefoon was al jaren mijn wekker. Ik schoot overeind, kwart voor 8, kut. Toen mijn moeder eindelijk gestopt was met schreeuwen en naar beneden was gelopen, sprong ik uit mijn bed. Op dit soort momenten zou het zo fijn zijn als ik mijn kleding de dag van tevoren klaar had gelegd, maar dat had ik sinds de brugklas al niet meer gedaan. Ik kwam in de haast dan ook niet verder dan een verwassen spijkerbroek en de veel te grote trui waar ik gisteravond in gebivakkeerd had tijdens mijn dagelijkse Netflix-marathon. Ik haalde een borstel door mijn haar en gooide nog snel een mascara in mijn tas. Ze moesten het vandaag maar weer doen met mijn zwerver-look, want tijd voor de rest van mijn make-up routine was er niet. Ik gorgelde met wat mondwater om de slaaplucht uit mijn mond te verdrijven. De rest van de dag moest ik maar niet vergeten om op kauwgom te blijven kauwen. Met mijn aan mijn arm bungelende schooltas rende ik naar beneden, door de keuken richting de garage. Ik sprong op mijn fiets en racete weg terwijl ik mijn moeder me hoorde naschreeuwen of ik niet iets moest eten. “Ik koop op school wel wat!’ gilde ik terug.

Hijgend kwam ik het lokaal binnen rennen, op de bel, top. Ik begroef mijn bezweette voorhoofd in mijn armen en kwam langzaam weer op adem. Terwijl de docent met grote moeite de klas rustig probeerde te houden, verdronk ik in gedachten. ‘Waarom duurt de wiskundeles altijd zo lang?’ ‘Hoe kon ik nou mijn wekker niet gehoord hebben vanochtend?’ ‘Hoe veel kauwgom moet ik kauwen voordat dit rommelende hongergevoel mijn maag met rust laat?’. ‘Molly?’, ik schrok op. De leraar had me een vraag gesteld, hij had natuurlijk gezien dat ik totaal niet zat op te letten. Ik keek naar de som op het bord, gelukkig was ik goed in wiskunde. ‘Uuhm, 6x meneer’. De docent schudde langzaam zijn hoofd. ‘Vooruit dan maar, let in het vervolg wel beter op.’ Mijn maag knorde opnieuw terwijl ik terugzakte in mijn gedachtes.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s