Waarom penpals fantastisch zijn

Lieve …,

Sommige vrienden wonen dichtbij en spreek je bijna dagelijks. Als het niet face-to-face is, dan is het wel via What’s App. Sommige vrienden wonen echter veel verder weg. Natuurlijk kun je dan nog steeds appen, of zelfs videobellen, maar je kunt ook pen op papier zetten, een envelop dichlikken (BAH!), er een postzegel opplakken, hem vervolgens opsturen (duh) en daarmee een echte penpals worden!

Een tijd geleden kreeg ik ineens weer contact met een oud collega. We begonnen regelmatig te appen en voor we het wisten spraken we elkaar elke dag. Afspreken was lastig omdat we allebei een druk leven hadden, maar toch was het contact erg goed. Toen hij een half jaar naar Nieuw-Zeeland ging besloten we dat we het appen moesten volhouden voor als onze dagelijkse onbelangrijke onzin en gedachtespinsels. We besloten echter ook dat we elkaar brieven zouden schrijven. So we did.

We hebben elkaar in 6 maanden 3 brieven geschreven. Hij was druk met stage en ik was bezig met mijn examens, maar toch vonden we de tijd om dit aantal brieven te versturen. Daarnaast duurde het ruim een week voordat de brief aankwam aan de andere kant van de wereld en moest je natuurlijk ook weer op reactie wachten waardoor er vaak een maand over een interactie ging.

Het krijgen van een brief is zo leuk en bijzonder. Ik werd er elke keer onwijs blij van. Ik ben zo’n persoon die sowieso heel blij wordt als post naar mij gericht is, maar als het helemaal vanuit de andere kant van de wereld komt, is het nog veel specialer. Ik genoot dan ook van elke brief en heb ze allemaal bewaard. Mocht je ooit de kans hebben op een penpal, doe het dan! Jullie hoeven niet een halve wereld bij elkaar vandaan te zijn, een paar kilometer is goed genoeg. Mijn penpal is toevallig vandaag jarig, dus bij deze een foto van mijn verjaardagsbrief voor hem 2 jaar geleden. Oh en speciaal voor mijn penpal: Gefeliciteerd!

Knuffels

Manon

img_2343-1

Advertentie

Een gedachte over “Waarom penpals fantastisch zijn

  1. Bedankt voor de hartelijke felicitaties. En ik sluit mij volledig aan bij je blog. Het is zeker de moeite waard om even wat extra energie te stoppen in het schrijven en verzenden van een handgeschreven brief. Het komt tegenwoordig helaas nog maar weinig voor maar dat maakt het alleen maar maar leuker om het wel te doen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s