Book Writings #2.1

Lieve …,

Ik ben vandaag begonnen met het schrijven van een nieuw verhaal. Ik weet zelf nog niet zo goed wat ik ervan vind en daarom ben ik erg benieuwd naar jullie mening! Laat me in de reacties weten wat je vindt!

Knuffels ❤ ,

Manon

Hoofdstuk 1

Ik werd wakker van een onuitstaanbaar geluid. Kreunend draaide ik me nog een keer om in het grote bed, dat overigens best comfortabeler had mogen zijn voor het godsvermogen dat deze kamer me gekost had. Terwijl ik mijn hoofd in het veel te harde kussen duwde om het geluid naar de achtergrond te drukken, realiseerde ik me waar het geluid vandaan kwam. Kreunend stak ik mijn arm uit naar de hoteltelefoon. ‘Wat?’. Meer dan een snauw kon de receptie natuurlijk niet verwachten nadat ze me zo ruw uit mijn slaap hadden getrokken. ‘Uw manager probeert u te bereiken, zal ik haar doorverbinden?’, zei de receptioniste nadat ze me een irritant aantal keer haar excuses had aangeboden. Voordat ik kon antwoorden had ze me al doorgeschakeld en hoorde ik een gefrustreerde vrouw naar me schreeuwen aan de andere kant van de lijn. ‘Dex, waar bén je! Je moet over een half uur op, lul!’. Ik keek pas op mijn mobiel toen ik haar vroeg waarom ze me zo debiel via de receptie belde, wat moesten ze wel niet van haar denken? Vijftig gemiste oproepen, kut. ‘Hij, eh, is vast uitgevallen vannacht, ik heb niets gehoord.’

Na nog drie scheld-tirades en de boodschap dat ik mijn reet binnen 10 minuten in het concertgebouw moest krijgen, hing ze eindelijk op. Zelf vond ik de keuze voor het concertgebouw nogal vreemd, maar alle passende clubs in Amsterdam waren al volgeboekt. De komende vier maanden zou ik dus elke week een show doen in het concertgebouw. Vanavond was de eerste en ik was er allesbehalve klaar voor. Zonder te douchen trok ik mijn gescheurde broek over mijn ondertussen muffige onderbroek. Op de grond vond ik een verfrommeld shirt met bleekvlekken. Ik duwde mijn voeten in mijn afgetrapte Jordan’s en trok mijn zwartleren jasje van de haak aan de deur. Ik haalde nog snel een hand door mijn haar voor ik het pasje van mijn hotelkamer greep. Vlak voordat ik de deur dichttrok ving ik een glimp op van mijn spiegelbeeld. Brak, uitgeleefd, depressief. De kringen onder mijn ogen waren een zorgwekkende kleur blauw en mijn gezicht was bleek. Ik drukte op de sneltoets voor een taxi terwijl ik terug de kamer in rende voor mijn zonnebril.

Toen ik de lobby uit rende stond de taxi al klaar. ‘Naar het concertgebouw. En maak een beetje haast wil je?’. De taxichauffeur schonk me een geïrriteerde blik maar besloot niet met me in discussie te gaan. Binnen vijf minuten was ik in het concertgebouw waar Alexa met ogen vol vuur op me stond te wachten. ‘Ik zou je wurgen als je niet zo het podium op moest.’, fluisterde ze terwijl ze me aan mijn arm richting het podium trok. ‘Je ziet er niet uit, doe die zonnebril eens af!’ Na een blik op de staat van mijn gezicht bedacht ze zich echter snel. ‘Bij nader inzien, doe het publiek een plezier en hou hem maar op. Oh, en kun je proberen te doen alsof je niet de hele wereld haat, deze mensen komen om jou te zien, onthou dat.’ Die laatste opmerking stak wel een beetje, maar ik besloot hem te negeren. We waren eindelijk bij de coulissen van het podium aangekomen. Het komende uur hoefde ik in ieder geval niet naar Alexa’s constante tirades te luisteren.

Het doek was nog dicht. Aan de voorkant van het podium stond een krukje. Op de grond lag een microfoon waarvan het snoer als een slang op de vloer verspreid was. Achter me zat mijn band al klaar. Stuk voor stuk gaven ze me een afkeurend knikje. Ik liet mezelf zuchtend zakken op de kruk en trok mijn broekspijp nog een klein stukje verder naar beneden. Ik herhaalde de woorden van Alexa in mijn hoofd terwijl het doek langzaam opende en mijn gezicht werd opgelicht door de hete lampen. ‘Doe alsof je niet de hele wereld haat.’ Ik zette een brede lach op en begon in mijn microfoon te schreeuwen. ‘Goedenavond Amsterdam! Zijn jullie er klaar voor?!’ De band begon te spelen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s