Schrijven Kreng! #5

Lieve …,

Vandaag is het alweer tijd voor Schrijven Kreng! nummer 5. Ik ben nu op pagina 105 van het boek van Lisette Jonkman en ik vind het nog steeds fantastisch. Ik leer zo veel op een onwijs leuke manier! In deze opdracht gaan we spelen met perspectieven. Ik heb een kort verhaaltje geschreven, die ik in alle perspectieven zal omzetten. Laat me vooral weten welke jij het leukste vindt!

Knuffels ❤ ,

Manon

Ik perspectief:

Hij stond recht voor me. Mijn benen voelden aan als pudding. ‘Als je me nu loslaat, val ik om’, zei ik zacht. Hij zei niets maar drukte zich steviger tegen me aan. Om zijn lichaam hing de geur van de versgebakken broodjes van zijn vaders bakkerij. Ik had me altijd afgevraagd hoe mijn eerste kus zou voelen, zacht en lief of spannend en vol verlangen? Dit was het moment om daar achter te komen. Zijn scheve lachje verscheen op zijn gezicht alsof hij wist wat ik dacht. Ik had het heet, de ovens van de bakkerij hielpen daar niet echt aan mee. ‘Dan krijg ik eindelijk mijn eerste kus en dan zweet ik als een otter’, dacht ik. Hoe kon hij nou zo rustig zijn?

Hij/zij perspectief:

Hij stond recht voor haar. Haar benen voelden aan als pudding. ‘Als je me nu loslaat, val ik om’, zei ze zacht. Hij zei niets maar drukte haar steviger tegen zich aan. Om zijn lichaam hing de geur van de versgebakken broodjes van zijn vaders bakkerij. Ze had zich altijd afgevraagd hoe haar eerste kus zou voelen, zacht en lief of spannend en vol verlangen? Dit was haar moment om daar achter te komen. Hij trok zijn scheve glimlachje alsof hij wist waar ze aan dacht. Ze had het heet, de ovens van de bakkerij hielpen daar niet echt aan mee. ‘Dan krijg ik eindelijk mijn eerste kus en dan zweet ik als een otter’, dacht ze, ‘Hoe kon hij nou zo rustig zijn?’

Alwetende verteller:

Hij stond recht voor haar. Haar benen voelden aan als pudding. ‘Als je me nu loslaat, val ik om’, zei ze zacht. Hij zei niets maar drukte haar steviger tegen zich aan. Om zijn lichaam hing de geur van de versgebakken broodjes van zijn vaders bakkerij. Ze had zich altijd afgevraagd hoe haar eerste kus zou voelen, zacht en lief of spannend en vol verlangen? Dit was haar moment om daar achter te komen. Hij trok zijn scheve glimlachje. ‘Dit is het moment, ik voel het, haar hartslag is zo snel’, dacht hij. Ze had het heet, de ovens van de bakkerij hielpen daar niet echt aan mee. ‘Dan krijg ik eindelijk mijn eerste kus en dan zweet ik als een otter,’dacht ze, ‘Hoe kon hij nou zo rustig zijn?’

Tweede persoon perspectief:

Ik stond recht voor je. Je benen voelden aan als pudding. ‘Als je me nu loslaat, val ik om’, zei je zacht. Ik zei niets maar drukte je steviger tegen me aan. Om mijn lichaam hing de geur van de versgebakken broodjes van mijn vaders bakkerij. Je had je waarschijnlijk altijd afgevraagd hoe je eerste kus zou voelen, zacht en lief of spannend en vol verlangen? Dit was het moment om daar achter te komen. Je keek naar het scheve lachje dat op mijn gezicht verscheen, alsof ik wist wat je dacht. Je had het heet, de ovens van de bakkerij hielpen daar niet echt aan mee. ‘Dan krijg ik eindelijk mijn eerste kus en dan zweet ik als een otter, hoe kan hij nou zo rustig zijn?’, dacht je vast.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s