Greep uit het verleden #3

Lieve …,

Vandaag staat er weer een verse dosis oude verhaaltjes voor je klaar. Net zoveel onzin en randomness als de vorige 2 edities. Als ik er zo op terug kijk, dan zijn de meeste verhaaltjes best wel een klein beetje cruel eigenlijk.. Veel plezier!

De 3 camera’s (gebaseerd op een waargebeurd verhaal waarin Danique een camera door het raam gooide)

Er was eens een klein dorpje, het heette Nieuw-Vennep. Er woonden hier 3 camera’s, ze waren beste vriendjes. Op een dag gingen ze een ijsje halen op de tweede verdieping van hun hotel. Ze namen allemaal 3 bolletjes behalve de Nikon 1 want die nam er maar 1. Natuurlijk nam hij oma’s appeltaart want dat was zijn lievelingssmaak. Ze waren alle drie heerlijk van hun ijsjes aan het genieten toen er ineens iemand de trap op liep. Ze schrokken want het klonk niet als een camera. Het was een van de monsters die in hun hotel woonden namelijk de allerengste genaamd Danique. 2 van de camera’s konden vluchten maar helaas. Danique had de laatste al te pakken. Ze pakte hem in met 1 laagje watjes en zette hem op film. Ze liep naar het raam en strekte haar arm uit. Ze boog voorover en liet hem vallen. Ze keek zonder medelijden hoe hij naar beneden viel. Hij kletterde op de grond en was kapot. Danique had een camera vermoord.

Blubje het badeendje

Er was eens een klein geel badeendje genaamd Blubje. Hij woonde in een groot meer midden in het bos. In de zomer scheen de zon altijd recht op het meer. Het meer was niet zomaar een meer, het was heel bijzonder. Drie keer per jaar verscheen er een regenboog precies boven het meer. Hij eindigde dan op de oever. Als dat gebeurde was het groot feest. De anti-depressiva werden weggegooid want iedereen was vrolijk op dit feest. Er werd gezongen en gedanst en er werden allerlei duikwedstrijden georganiseerd. De klapper van het feest? Dat was natuurlijk ‘wie het langste zijn adem in kan houden’. De winnaar ontving buiten eeuwige roem ook wat de regenboog met zich meebracht. Soms was het een sinterklaassurprise vol met pindakaas of hondendrollen. Soms was het een pakje met paperclips.

Blubje deed voor het allereerst mee, en hij won natuurlijk gelijk, dat lieve natuurtalentje. Hij zou een weekendje Thailand krijgen. Dan stapte hij op de regenboog die je in Thailand afzette. En als het weekendje was afgelopen, dan zou hij met het vliegtuig gewoon weer naar huis gaan. Hij had zijn koffer al snel gepakt. Maar toen hij richting de regenboog liep begon Blubje te twijfelen. Hij dacht: ‘eenzaam is ook maar zo alleen’. Dus hij zwom op zijn allersnelst naar de hoofdeend, en vroeg of hij alsjeblieft Blibia mee mocht nemen. Hij was al een half haar heeeeeel erg verliefd op haar. De grote eend dacht diep na en Blubje wachtte en wachtte. En toen, toen stak de hoofdeend zijn hoofd omhoog, begon te schaterlachen en zei: ‘ ga het haar maar snel vertellen dan, vrouwen doen zo lang over inpakken.’ Blibia was verrast en vond het heel lief van Blubje. Ze renden samen naar de regenboog. En nadat ze iedereen hadden uitgezwaaid gaf Blibia Blubje een dikke kus. En ze leefden nog lang en gelukkig.

 

Joshua en het monster

Er was eens een jongen, hij heette Joshua. Op een dag liep hij over straat. Hij was op weg naar zijn werk in de Jumbo. Toen sprong er ineens een monster uit de bosjes. Joshua schrok. Was hij bang? Nee hoor, Joshua liep als een echte gangster op het monster af. ‘Uuhh.. Yo monster, alles flex?’ Het monster begon te huilen. ‘Waarom huil je swa?’ ‘Je noemde me een monster mwehehehehhe’ plotseling kwam Joshua’s gevoelige kant omhoog. Hij gaf het monster een dikke knuffel en troostte hem totdat hij stopte met huilen. Het monster heette vanaf nu Yoshi. Joshua nam Yoshi mee naar huis en ze leefden nog lang en gelukkig.

 

Knuffels <3,

Manon

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s