Schrijven Kreng! #3

Lieve …,

Het is vrijdagmiddag en ik heb nog een uurtje voordat ik moet werken. Op het moment lig ik met mijn laptop op schoot in de tuin. Het zit een beetje gek en het is niet heel comfi, maar ik wilde zo graag even schijven! Bij deze opdracht 3 uit het boek ‘Schrijven Kreng!’ van Lisette Jonkman. Hope you like it. 🙂

Knuffels <3,

Manon

In mijn portemonnee zit altijd een muntje van 50 cent. Ik word gek als hij er niet is. Zo’n muntje komt namelijk altijd goed van pas, je weet nooit wanneer je hem ineens heel erg nodig hebt. Als je nu denkt ‘Waarvoor zou ik ooit 50 cent nodig hebben?’, dan heb je geluk want dat ga ik je nu vertellen. Muntjes van 50 cent zijn namelijk heel erg handig. Ten eerste kun je ze goed gebruiken als je boodschappen gaat doen. Wat gaat er in een karretje? Precies, 50 cent! Wat gaat er in het kinderkarretje? Ja, ook 50 cent! Met een muntje van 50 cent in je portemonnee heb je dus nooit meer last van een huilende kleuter aan je been omdat hij zo graag een kinderkarretje wil. Dat scheelt, tenzij je graag een huilende kleuter aan je been hebt hangen natuurlijk, dan ben je gewoon een beetje sadistisch.

Verder moet je voor openbare toiletten vaak 50 cent betalen. Of minder, maar het is bijna nooit meer (behalve bij de fancy wc’s op Amsterdam CS, maar dat is dan ook wel een gevalletje openbare wc+). En aangezien je zomaar ergens terecht kan komen, is 50 cent absoluut onmisbaar.

Dit verhaal gaat eigenlijk niet om het nut van het hebben van 50 cent. Maar het begint wel met 50 cent. Here we go:

Ik stop mijn 50 cent in het winkelwagentje. Mijn haar zit in een lelijk knotje en ik was vanochtend te lui om wat make-up op mijn gezicht te smeren. Ik heb een oversized shirt aan met een wijde korte broek. Sommige meisjes zien er dan heel schattig uit, ik ben niet zo’n meisje. Het komt er dus op neer dat ik eruit zie als mijn usual self; een zwerver met een designertas. Noem me debiel, maar ik neem mijn Céline tas overal mee naar toe. En dan bedoel ik niet alleen als ik iets belangrijks ga doen of als ik even naar de stad ga. Nee ik neem hem mee als ik mijn hondje, die overigens ook Céline heet (the coincidence) ga uitlaten, ik neem hem mee als ik boodschappen ga doen en ik neem hem zelfs mee als ik Pokémon Go ga spelen in de buurt. Ik hou van mijn tas.

Mijn beste vriendin, Carolina, kwam ik net tegen op de parkeerplaats. Zij ziet er niet uit als een zwerver, nooit. We lopen samen de winkel in als ze zegt ‘Schat, je bent echt verslaafd aan die tas, hij staat niet eens bij je outfit vandaag. Je had veel beter dan smaragdgroene handtasje mee kunnen nemen. No offence.’

Ik zeg ‘non taken’, maar eigenlijk vraag ik me af waar ze zich mee bemoeit. Het is mijn tas, ik neem hem mee als ik dat wil. Ook als hij niet goed bij mijn outfit staat, ik zag er toch al niet uit vandaag. Als we langs het schap met cornflakes lopen, zet ik mijn tas even in het wagentje. In mijn handen heb ik 3 pakken chocopops, mijn favoriet. In mijn ooghoek zie ik een schim voorbij vliegen. Het duurt even voordat ik me realiseer dat de schim mijn tas vast heeft en de winkel uit rent. Ik begin te gillen. Carolina kijkt me aan, ziet de paniek in mijn ogen en rent achter de dief aan. Ze rent zo hard als ze kan terwijl ze me naroept ‘Het is maar een lelijke tas!’. Langzaam laat ik me op de grond zakken, tranen lopen over mijn wangen. Mijn meest dierbare bezit, mijn ‘lelijke’ tas, is net gestolen. Overal om me heen liggen chocopops. Die heb ik in mijn schrikreactie kapot laten vallen. Ik pak er een op van de supermarktvloer en stop hem in mijn mond. Zelfs chocopops helpen nu niet.

Dan komt Carolina de winkel in rennen. ‘Schat! Schat! Ik heb je tas!’ Ik kijk op, haar kleren zijn gescheurd en mijn tas is doormidden, maar ze heeft hem. Een gilletje ontsnapt uit mijn mond. ‘OH MY GOD!’ schreeuw ik uit. ‘Hij is geruïneerd!’, huil ik, ‘maar toch bedankt Car.’ Ze lacht hardop. ‘Ik naai hem thuis wel aan elkaar, dan heb je gewoon een exclusieve tas, veel cooler.’ Dan beginnen we samen te schateren, wat zijn we toch een stelletje weirdo’s.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s