Schrijven Kreng! #2

Lieve …,

Vandaag had ik sinds lange tijd een dagje écht vrij. Aangezien het ook nog eens mooi weer was, besloot ik in de tuin te gaan zitten. De afgelopen weken heb ik ‘Schrijven Kreng!’ van Lisette Jonkman even aan de kant gelegd voor het herlezen van ‘The Selection Series’ van Kiera Cass. (En OMG het laatste boek verdient, net als de rest van de serie, zo veel hartjes ❤ ). Anyways, toen ik in de tuin zat besloot ik verder te lezen en kwam ik uit bij de tweede opdracht. Voor deze opdracht moest ik 3 alinea’s schrijven en daarna de volgorde veranderen. Ik hoop dat jullie het korte verhaaltje leuk vinden.

Knuffels,

Manon

(2) Die ene dag veranderde alles. Haar blonde lokken hingen sluik langs haar gezicht. Haar outfit was mismatched en haar oversized shirt vloekte zelfs met de slobberige sportbroek die ze eronder droeg. Haar gezicht was een groot vlekkencircus. Zo snel als ze kon liep ze de gang door. Niemand mocht haar zo zien. Ze had een straal van de brandweerslang gekregen van haar klasgenoten nadat ze zei dat ‘een beetje make-up de lelijke vorm van Anne’s neus wel kon verhullen’.

(1) Marlene was altijd al een ijdeltuit geweest. Op de kleuterschool mocht haar moeder niet in de buurt van haar kast komen omdat ze zelf beter was in outfits samenstellen. Hoedjes, zonnebrillen en talloze kettingen waren in die periode dan ook niet weg te denken uit haar dagelijkse look. Aan het einde van groep 5 mocht ze voor het eerst make-up gaan dragen naar familiefeestjes. Waar menig jong meisje het liefst haar hele gezicht roze maakte, vond Marlene dat echt niet kunnen. Op de middelbare school werd ze pas echt sassy. Ze gooide haar glanzend blonde haren over haar schouder en liep met wiegende heupen door de gangen.

(3)Plotseling verloor ze haar evenwicht door de plas water die door zich door het incident over de gang had verspreid. Binnen een seconde veranderde haar uitzicht van de gang naar het plafond, totdat ze plat op haar rug terecht kwam. Door de harde klap spetterde de plas spectaculair op. Na een paar seconden doodongelukkig op de grond gelegen te hebben, ging ze langzaam zitten en opende haar ogen. Haar hele klas stond lachend om haar heen. Uit schaamte kroop ze naar de wc’s. Waar Anna haar stond op te wachten met een handdoek en droge kleren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s