Book Writings #1.2

Lieve …,

Vandaag deel ik de tweede pagina van mijn boek. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Knuffel <3,

Manon

Iedereen in Caligatio had een taak waarvoor hij verantwoordelijk was. Omdat de bevolking klein was en de cirkel niet ver buiten hun zicht strekte, was er geen behoefte aan geld of andere ruilmiddelen. De mensen deelden wat er aanwezig was in het dorp, de luxe van eigen bezittingen was onbekend.

Een groep inwoners zorgden voor het schoonmaken van het gebied. Deze mensen werkten een dag per week uren achter elkaar door om alle troep van die week uit het gebied  te verwijderen. Vaak werd het verscheurd en begraven of zo ver mogelijk buiten de stenen gegooid. Deze groep noemden zichzelf de Pulcheren. Het zijn van een Pulcher was een functie die maar door weinig mensen werd geambieerd, toch waren de Pulcheren erg geliefd.

De magisters waren verantwoordelijk voor het opvoeden van de jongste inwoners. Zij zorgden ervoor dat anderen hun taken konden doen zonder te worden geremd door een groep kinderen. Ook was aan deze magisters de taak om de kinderen te observeren om ze, als ze groot genoeg waren om taken mee te draaien, toe te wijzen aan een van de groepen. Als magister had men dan ook een van de belangrijkste taken in Caligatio, een verkeerde indeling kon er voor zorgen dat de rust en orde van het dorp snel verstoord zouden worden.

Het Dux was het bestuursorgaan van het dorp. Zij zorgden voor de regels van de bevolking en zagen toe op de handhaving hiervan. In het kleine dorp was weinig sprake van opschudding maar in extreme gevallen fungeerde het Dux ook als rechtbank.

De medici stonden paraat als er iets mis was met de fysieke gezondheid van de inwoners. Ook zorgden zij ervoor dat virussen zich niet konden verspreiden. In het begin van Caligatio deden de medici onderzoek naar wat er met het lichaam gebeurde buiten de stenen. Door de angst van de inwoners en het opkomende taboe is dit snel door het Dux verboden om de onrust in het dorp te stillen.

De Nutrirers zorgden voor het voedsel. Voedsel was in Caligatio altijd een probleem geweest, al sinds het ontstaan van het dorp heerste er een strenge voedselschaarste. Het voedsel dat er was, bestond uit verdwaalde dieren die zo nu en dan in paniek bij het dorp terecht kwamen. De Nutrirers jaagden op deze dieren en zorgden er zo voor dat de mensen niet verhongerden. In Caligatio leefden de mensen alleen op vlees, ander voedsel kon er niet groeien omdat het er al eeuwen donker was geweest.

Wanneer de zon voor het laatst in het gebied was opgekomen wist niemand. Het was er al donker geweest toen de eerste inwoners er woonden. Deze mensen waren op een dag wakker geworden binnen de stenen, zonder enige herinnering aan waar ze vandaan kwamen en hoe ze hier gekomen waren. Velen zijn in paniek de stenen over gerend en schreeuwend ten onder gegaan. Een groepje mensen wist zichzelf te kalmeren en een redelijk bestaan voor zichzelf op te bouwen, een nieuwe gemeenschap te stichten. Het enige wat ze bij zich hadden gedragen was een groot zakhorloge, aangestuurd door de wind. In de samenleving fungeerde dit zakhorloge al eeuwenlang als enige middel om de dag en nacht te onderscheiden. Binnen het horloge bevond zich een heel zwak lichtje, net fel genoeg om van heel dichtbij de wijzers te kunnen zien, maar te zwak om de buitenwereld ook maar iets te verlichten.

Het zakhorloge was Lucis’ favoriete plek in het dorp. Urenlang kon ze met haar gezicht tegen het glas kijken naar hoe de wijzers zich hand in hand over het uurwerk bewogen, denkend aan waar het vandaan kwam. Lucis had geen idee waar het sterke verlangen naar de wereld buiten de stenen vandaan kwam, maar het had zich diep binnen in haar genesteld.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s