De struggles van het OV

Lieve…,

Bijna iedere dag ga ik met het openbaar vervoer naar school. Ik doe dit nu iets meer dan een half jaar en in deze tijd zijn me heel veel dingen gaan opvallen. Ondanks het feit dat ik niet het type persoon ben die op de NS gaat schelden als de trein te laat is, wil ik toch even de struggles delen. Aangezien ik vanochtend weer te laat was door het OV, leek dit me het uitstekende moment om dit te doen.

Ten eerste is er de drukte in de spits. Als je op een maandagochtend met moeite je bed uit bent gerold en vervolgens naar de bus bent gerend, krijg je echt een ongelukkig onderbuikgevoel als je een overvolle bus aan ziet komen. Als je dan vervolgens aankomt in de trein wordt je bewegingsvrijheid nog verder beperkt. Fijn hoor, knuffelen met mensen die je niet kent. In de metro kun je je al helemaal niet meer bewegen.

De bus gaat bij ons één keer in het kwartier. Ik realiseer me dat dit best wel vaak ik en dat ik dan eigenlijk ook niets te zeuren heb. Wat ik wel jammer vind, is dat als de bus per ongeluk een paar minuten te vroeg komt, je dus een kwartier moet wachten. Natuurlijk kun je vijf minuten van tevoren bij de halte gaan zitten, maar wie heeft daar zin in/ tijd voor op die zware maandagochtenden. Vanochtend stond ik dus, wonder boven wonder, wel erg vroeg al bij de bushalte. Je zal altijd zien dat die ene keer dat jij echt goed op tijd bent, de bus vertraging heeft, waardoor je je trein mist en alsnog te laat komt.

Buiten deze, volledig aanstellende, struggles ben ik toch heel blij met het OV. Elke dag twee uur naar school fietsen lijkt me nou ook niet echt een goed idee. Dan plant ik toch liever mijn kont in de bus #lui. En als er dan weer eens vertragingen zijn, nouja dan heb ik iets meer tijd om mijn boek te lezen.

Knuffel<3,

Manon

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s