De awkwardness bij de tandarts

Lieve …,

Vandaag moest ik naar de tandarts. Op zich heb ik daar eigenlijk nooit zo’n probleem mee en de behandeling is voor mij altijd best wel ASMR. Wel zijn er een paar dingen die mij altijd opvallen bij de tandarts die ik vandaag met jullie wil delen.

Ten eerste is alles altijd wit of lichtblauw. Is dit alleen bij mijn tandarts het geval of is dat een soort regel in het tandartsenhandboek? In ieder geval valt het me dus op dat de muren, de stoelen. de vloer en de kleding van de tandarts allemaal wit of lichtblauw zijn. Ik snap wel dat het er in die kleuren uitziet alsof alles heel schoon is, maar kom op, zelfs de plastic bekertjes zijn wit ;). Een beetje kleurvariatie kan geen kwaad toch?

Ten tweede komt er dan altijd dat moment dat je in de wachtkamer zit te wachten tot de tandarts klaar voor je is. Ik zit daar altijd alleen en ik vind dat een beetje ongemakkelijk. Je hoort zachtjes de radio op de achtergrond terwijl de receptioniste je een beetje aanstaart. Als je dan alle ‘vertel het je tandarts als je bloedverdunners slikt of zwanger bent’- posters al drie keer hebt gelezen, hoop je toch echt dat het niet lang meer duurt. De vorige patiënt is tien minuten geleden al weggegaan en ik vraag me af of ze soms de muren van een laag witte verf aan het voorzien zijn, waarom zou het anders zo lang duren?

Als je dan eindelijk naar binnen mag, kun je heel comfortabel in de stoel gaan liggen en dan heel charmant een kwartier lang met je mond wagenwijd open voor je uit gaan zitten staren. Het meest ongemakkelijke moment komt dan: Als de tandarts in je mond zit te vroeten en je dan allemaal levensvragen gaat stellen. Joe ik weet niet of je het door hebt, maar je zit met een haak in mijn mond te poeren, antwoorden is nu niet echt mogelijk. En als je het dan toch probeert, klinkt het altijd alsof je een zeehond bent die stikt in zijn oeioei.

Verder vind ik de tandarts top hoor, ze zijn altijd super aardig en ze zorgen er voor dat we allemaal met open mond kunnen blijven lachen, wat best leuk is met de huidige selfieverslavingen (guilty).

 

Knuffel <3,

Manon

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s