Een afspraak maken via What’s app

Lieve …,

Als ik iets probeer af te spreken met vrienden dan gebeurt dit vaak via What’s app. Bellen doen we eigenlijk al lang niet meer, het is net zo iets als faxen: je doet het alleen als het echt niet anders kan. Al is dit natuurlijk vreselijk overdreven (faxen is veel beter dan bellen, iedereen weet dat toch?), ik kan er toch niet omheen dat ik iedere keer opnieuw probeer een afspraak te maken via dit medium. Het resultaat stelt echter vaak te wensen over.

In een privégesprek gaat het meestal nog wel. Het is misschien niet ideaal, maar je hebt wel altijd alle afspraken op een rijtje en vaak voorkomt het dan de standaard misverstanden over plaats en tijd. Dit is dan wel een beetje jammer als je zoals ik chronisch te laat komt omdat je voor je uit zat te staren en het bestaan van de wereld even vergat of omdat je je Candycrush level nog moest halen (en we weten allemaal hoe lang dat kan duren ondanks het feit dat je maar 5 levens hebt als je vrienden het niet willen steunen). Vroeger kon ik dan nog zeggen dat ik de tijd verkeerd had opgeschreven, wat overigens ook vaak de harde waarheid was. Nu moet ik hopeloos gaan appen dat ik weer zonder goede reden te laat kom. Gelukkig hebben mijn vrienden ondertussen wel door dat het echt niet expres is en ik er ook niet zo veel aan kan doen.

In groepsgesprekken afspreken is altijd CHAOS met een grote G, of een grote CH maar dat klinkt stom. Allemaal mensen die door elkaar heen praten over vaak hele verschillende onderwerpen. Terwijl twee personen iets met iedereen proberen af te spreken is er één persoon bezig met vertellen van wat hij net weer voor  een mindblowing iets heeft meegemaakt. Twee andere personen discussiëren over Zwarte Piet en een andere persoon stuurt allemaal kattenfilmpjes door. Verder zijn er natuurlijk ook altijd de mensen die gewoon helemaal niet reageren.

Als er dan na drie uur schreeuwen (of in caps lock typen) eindelijk aandacht is voor het maken van de afspraak, is het vinden van een datum ook nog grote Gaos (ha, you see what I did there? 😉 ). Nee dan kan ik niet want ik heb tentamens, nee dan kan ik niet want ik moet die dag de hond van het achternichtje van de goudvis van mijn zusje uitlaten. Ook het afspreken van een plek is vaak een heus karwei. Uiteindelijk, als de moed bij iedereen in de schoenen is gezakt, komt oplossing 1 de hoek om kijken: een online datumprikker. Dit heeft oprecht het maken van afspraken 100.000 keer vereenvoudigd.

Op een gegeven moment komt er het punt van pure wanhoop. Dan grijp je naar het middel waarvan je dacht dat je het nooit meer zou gebruiken, zeker niet deze keer. Jawel, je leest het goed, je gaat bellen. Je stalkt iedereen die niet reageerde op What’s app. En dan ineens, alsof bellen een soort wondermiddel is, is die afspraak waarop je al uren op aan het broeden was op What’s app, binnen tien minuten gewoon gefixed. Of je komt erachter dat echt niemand kan en het hele plan in de soep loopt, maar daar kom je dan in ieder geval wel eerder achter. Ik heb dus elke keer weer dat punt dat ik ineens begrijp waarom mensen vroeger veel belden, naast het niet bestaan van What’s app en andere sociale media natuurlijk.

Wat heb ik hiervan geleerd? Helemaal niets, ik blijf het elke keer toch weer lekker eigenwijs proberen. Maar als het dan wel lukt, is het gewoon een extra bijzondere prestatie en een hele goede reden voor een extra proostmomentje met je vrienden.

Knuffel <3,

Manon

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s